Wij mochten voor energie zorgen voor hartje Kortrijk!

Fluvius vernieuwt schakelpost Schouwburgplein

 

Veilig werken aan een zeer complexe opdracht onder grote tijdsdruk. Zo kun je de totaalvernieuwing omschrijven van de oude elektrische schakelpost in de ondergrondse parking van het Schouwburgplein in hartje Kortrijk. Op 13 oktober startte Fluvius de werken en een tijdje terug werd de gloednieuwe, op afstand aanstuurbare, cabine in gebruik genomen.

 

Patrick Vanhoo: “De vernieuwing van een schakelpost op een dergelijke locatie is geen eenvoudige klus. De schakelpost bevindt zich op -1 in de parkeergarage onder het Schouwburgplein. Er moest een werfput worden gegraven van zes meter en drie meter diep.  We lusten de 35 toevoerkabels (hoogspanning, laagspanning, openbare verlichting, seinkabels en aardingen) van de schakelpost om naar twee werfcabines. Die namen de stroomtoevoer over tijdens de verbouwing van de cabine. Tijdens de werken zette Fluvius heel wat technici in en konden we ook rekenen op de deskundige hulp onze aannemer Jacover.”

 

Meer info? Lees hier het volledige artikel van Fluvius.

 

Wil jij graag ons team versterken? Bekijk dan zeker onze openstaande vacature voor monteur middenspanning

Eerste nieuwe seinbruggen van Oosterweel geplaatst - Projectleider Thomas aan het woord.

In de nacht van 17 op 18 november werden de eerste nieuwe seinbruggen van Oosterweel geplaatst.
De seinbruggen vormen een onderdeel van de technische installaties die bij de inrichting van snelwegen en tunnels komen kijken.

  Wil je meer te weten komen over dit project?   Lees dan het artikel van onze projectleider Thomas want wanneer er een tijdelijke weg gebouwd wordt… dan zorgen wij ervoor dat daar de lamp brandt.

 

Volledig artikel via de website van oosterweelverbinding.be

 

Bedankt voor jullie inzet! Want onze grootste troef? Onze medewerkers!

 

Wil je graag projectleider op de Oosterweelverbinding worden? Bekijk dan zeker onze opstaande vacature voor projectleider elecktriciteit. 

 

 

Heb je ons artikel al gelezen in het Grond/weg/Waterbouw magazine?

Op zoek naar projectmanagers om groei in spoorprojecten te ondersteunen

 

Het West-Vlaamse JACOPS heeft zich de voorbije decennia binnen de infra-, telecom- en railsector ontwikkeld tot een totaalspeler op het vlak van elektromechanica. Momenteel is het familiebedrijf uit Deerlijk onder andere actief aan de sporen in Oostende, waar de oude bundelverlichting wordt vervangen. “Onze klanten en partners weten dat wij hen op elektromechanisch vlak volledig ontzorgen”, vertelt Tom Devreese, business unit manager bij JACOPS.

 

  Wil je graag het volledige artikel lezen?   

Klik dan op de bijgevoegde afbeeldingen.  

 

Vervoeg jij binnenkort ons railteam? Bekijk dan zeker onze vacature van projectmanager?  

https://www.jacops.be/nl/jobs/projectmanager-rail