Fiber Job Day - 4 mei 2022

Fibernaut iets voor jou? 

schrijf je in voor een gratis ticket.

 

Van de installatie tot het onderhoud en de reparatie van glasvezel: kom naar de Fiber Job Day op woensdag 4 mei en ontdek er wat fiberjobs jou te bieden hebben!

Werken aan het glasvezelnetwerk – het fibernetwerk – is werken aan de toekomst van België. De glasvezel zorgt voor supersnel internet, een stabiele verbinding en een nog scherper beeld op al je schermen.

 

Fibernaut, ook voor jou

Jobs in fiber gaan veel verder dan het openbreken van straten. Je gaat de baan op en afhankelijk van je taak doe je in de camionette precisiewerk, leg je in een tent de juiste verbindingen, ben je thuis bij klanten of mag je inderdaad de straat openbreken.

 

Ontdek op de Fiber Job Day

  • Alle mogelijke taken met glasvezels, van verbinden tot blazen
  • De verschillende beroepen en de bijhorende vaardigheden en opleidingen
  • Tal van werkgevers met vacatures in fiber, in gans België
  • Man of vrouw, jong of oud: een job in Fiber biedt voor elk wat wils.

Ontdek de planning en schrijf in voor je gratis ticket

 

We kijken ernaar uit je als toekomstig Fibernaut te ontmoeten.

 

Tot dan!

Nieuw systeem om bezoekers van Stad Gent vlotter naar vrije parking te leiden

De stad Gent zal tegen midden 2022 een nieuw dynamisch verkeersgeleidingssysteem implementeren. Het systeem zal bezoekers in real time informeren over de actuele parkeersituatie, de bezettingsgraad van de verschillende parkings, ernstige verkeersstoringen en nog veel meer. Voor de uitvoering van het project wordt beroep gedaan op een consortium onder leiding van Jacops, een onderneming gespecialiseerd in de installatie van intelligente verkeersinfrastructuur. Het consortium bestaat naast Jacops uit Be-Mobile, koploper in slimme verkeersoplossingen, en Q-lite, Belgisch fabrikant van LED-schermen.

 

In het kader van het project zal Stad Gent de huidige digitale infoborden met de bezetting van de parkeergarages vervangen. Tegen de tweede helft van 2022 komen er op 50 locaties nieuwe full-colour LED-schermen die de mogelijkheid bieden om bijkomende verkeersinformatie te delen, zoals wegenwerken en evenementen, of reistijden in real time. Er worden onder meer digitale borden geplaatst net vóór de R4 om bezoekers vlot naar de park-and-rides te begeleiden. Naast het vervangen van de fysieke borden, bestaat het verkeersgeleidingssysteem uit een volledig nieuw centraal beheersysteem dat met de borden zal communiceren in functie van de actuele verkeerssituatie.

 

Jacops doet voor het nieuwe beheersysteem beroep op software van Be-Mobile dat diverse verkeerstoepassingen zoals parkeer- en verkeersgeleiding verenigt onder één dak. Stad Gent kan zowel eigen stads- en mobiliteitsinformatie delen zoals informatie over parkeerbezetting en openbaar vervoer alsook informatie van derden inkoppelen in het systeem. De meest relevante parkeer- en verkeersinformatie wordt automatisch via de digitale LED-schermen van de Belgische fabrikant Q-lite verdeeld naar de weggebruiker of de andere stakeholders. De info op de nieuwe digitale borden zal beschikbaar zijn via open data, zodat parkeerapps en routeplanners die kunnen opnemen binnen hun platformen.

 

Met dit project kan Stad Gent tegemoetkomen aan de huidige, maar ook de toekomstige noden op het gebied van verkeersmanagement- en analyse. Bezoekers worden via de nieuwe LED-schermen begeleid naar de meest aangewezen parking op basis van de actuele parkeerinformatie en de realtime reistijd. “Met het verkeersgeleidingssysteem beperken we het zoekverkeer en kunnen we op voorhand aangeven welke parkings volzet zijn”, zegt Filip Watteeuw, Schepen van Mobiliteit bij Stad Gent. “Zo kan men sneller beslissen om gebruik te maken van park-and-rides en beperken we onnodig autoverkeer in de stad.”

 

Reizigers krijgen ook informatie over parkeerbezetting, ernstige ongevallen, files en aansluitingen met openbaar vervoer. Kortom, Stad Gent zorgt voor goed geïnformeerde reizigers en inwoners en kan zo onnodig verkeer in de stad terugdringen.

 

De totale investering van dit nieuwe verkeersgeleidingssysteem, inclusief het onderhoud en alle software-ontwikkelingen, bedraagt 2.778.000 euro.

Wij mochten voor energie zorgen voor hartje Kortrijk!

Fluvius vernieuwt schakelpost Schouwburgplein

 

Veilig werken aan een zeer complexe opdracht onder grote tijdsdruk. Zo kun je de totaalvernieuwing omschrijven van de oude elektrische schakelpost in de ondergrondse parking van het Schouwburgplein in hartje Kortrijk. Op 13 oktober startte Fluvius de werken en een tijdje terug werd de gloednieuwe, op afstand aanstuurbare, cabine in gebruik genomen.

 

Patrick Vanhoo: “De vernieuwing van een schakelpost op een dergelijke locatie is geen eenvoudige klus. De schakelpost bevindt zich op -1 in de parkeergarage onder het Schouwburgplein. Er moest een werfput worden gegraven van zes meter en drie meter diep.  We lusten de 35 toevoerkabels (hoogspanning, laagspanning, openbare verlichting, seinkabels en aardingen) van de schakelpost om naar twee werfcabines. Die namen de stroomtoevoer over tijdens de verbouwing van de cabine. Tijdens de werken zette Fluvius heel wat technici in en konden we ook rekenen op de deskundige hulp onze aannemer Jacover.”

 

Meer info? Lees hier het volledige artikel van Fluvius.

 

Wil jij graag ons team versterken? Bekijk dan zeker onze openstaande vacature voor monteur middenspanning

Eerste nieuwe seinbruggen van Oosterweel geplaatst - Projectleider Thomas aan het woord.

In de nacht van 17 op 18 november werden de eerste nieuwe seinbruggen van Oosterweel geplaatst.
De seinbruggen vormen een onderdeel van de technische installaties die bij de inrichting van snelwegen en tunnels komen kijken.

  Wil je meer te weten komen over dit project?   Lees dan het artikel van onze projectleider Thomas want wanneer er een tijdelijke weg gebouwd wordt… dan zorgen wij ervoor dat daar de lamp brandt.

 

Volledig artikel via de website van oosterweelverbinding.be

 

Bedankt voor jullie inzet! Want onze grootste troef? Onze medewerkers!

 

Wil je graag projectleider op de Oosterweelverbinding worden? Bekijk dan zeker onze opstaande vacature voor projectleider elecktriciteit. 

 

 

Heb je ons artikel al gelezen in het Grond/weg/Waterbouw magazine?

Op zoek naar projectmanagers om groei in spoorprojecten te ondersteunen

 

Het West-Vlaamse JACOPS heeft zich de voorbije decennia binnen de infra-, telecom- en railsector ontwikkeld tot een totaalspeler op het vlak van elektromechanica. Momenteel is het familiebedrijf uit Deerlijk onder andere actief aan de sporen in Oostende, waar de oude bundelverlichting wordt vervangen. “Onze klanten en partners weten dat wij hen op elektromechanisch vlak volledig ontzorgen”, vertelt Tom Devreese, business unit manager bij JACOPS.

 

  Wil je graag het volledige artikel lezen?   

Klik dan op de bijgevoegde afbeeldingen.  

 

Vervoeg jij binnenkort ons railteam? Bekijk dan zeker onze vacature van projectmanager?  

https://www.jacops.be/nl/jobs/projectmanager-rail